user
e
sv

Flipquiz ile Yarışmalar Tasarlayın

109 okunma — 22 Temmuz 2024 22:06
Web 2.0 Araçları: Flipquiz ile Yarışmalar Tasarlayın

Bilgi yarışması  Büyük Risk’i duymuşsunuzdur. Hatırlatmak gerekirse, kişiler farklı kategoride farklı seviye zorluktaki soruları seçerek cevaplarlar, doğru cevapladıkça da puan kazanırlar. Flipquiz bana ve eminim birçok kişiye bu yarışmayı anımsatıyor.

Flipquiz öğretmenlerin kolay ve hızlı bir şekilde quiz boardlar oluşturabileceği, sınıflarındaki gergin değerlendirme ortamını dağıtıp quizleri keyifli yarışmalar haline çevirebileceği bir web 2.0 aracı.

Quiz’i hazırladıktan sonra öğrencilerinize linki verip, ders saati dışında uygulayabilirsiniz. Fakat benim düşüncem ders içinde kullanımının daha etkili olduğu yönünde. Bu şekilde öğrencilerin dikkatini çekip derse etkin katılımını sağlayabilirsiniz. Flipquiz ile ders süreci değerlendirebilir, öğrencilerinizin durumlarını anında ölçebilirsiniz. Ders veya konu sonlarında bireysel / grupla yarışmalar düzenleyip konuya dair geri bildirim alabilirsiniz. Hatta her konu kapanışında bir yarışma düzenleyerek bir konu sonu klasiği yaratabilirsiniz  Ben değerlendirme yapmak için kullanmak istemiyorum derseniz ‘eğlenceli ders tekrarları’ adı altında flipquiz uygulayabilirsiniz.
Peki nasıl bir quiz board tasarlarız?

Web, ios, android platformlarında sorunsuz çalışan flipquize üye olduktan sonra ‘Create a quiz board’ seçeneğine tıklayarak kategori ve soruları oluşturacağımız ekrana gelmiş oluyoruz.

En fazla 6 kategori ve her kategori için en fazla 5 soru oluşturabilirsiniz. Kategori veya soru sayılarını azaltmanız da mümkün. Soruları kısa cevaplı, doğru-yanlış ve uzun cevaplı seçenekleriyle oluşturabilirsiniz.

Soru oluşturma ekranındayken 3 adımda quiz boardınızı tamamlayabilirsiniz.

  1. Boardınıza isim verin
  2. Kategori isimlerini girin
  3. Sağ bölüme soruları, sol bölüme cevaplarını yazın. Ve son olarak quizinizi kaydedin.

Quizi kaydettikten sonra anasayfa ekranına yönlendirileceksiniz. Play butonuna tıklayarak quiz boardı başlatabilirsiniz.

Aşağıdaki linklerde internetten alıntılanmış örnekleri göreceksiniz. Keyifli etkinlikler.

Detaylı gösterim için videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.teknolojikogretmenler.com/web-2-0-araclari-flipquiz-ile-yarismalar-tasarlayin/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli