user
e
sv

Teknoloji iş dünyasını değiştiriyor, işe alımlarda yeni kriterler bunlar

1341 okunma — 29 Nisan 2020 18:28
Sürücüsüz otomobiller, drone’lar, asistan robotlar, yapay zeka, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve daha birçok teknoloji gündemden düşmüyor, dünyayı değiştirmeye devam ediyor. Büyük bir hızla gerçekleşen gelişmeler sayesinde yeni meslekler, yeni beceriler türüyor hatta makineler insanlarla meslektaş oluyor. Bu dijital dünyada ayakta kalmayı başarmak için iyi derecede dil bilmek, diksiyonun düzgün olması gibi klasik beklentilerin dışında geliştirmeniz gereken birtakım beceriler bulunuyor.

Sürücüsüz otomobiller, drone’lar, asistan robotlar, yapay zeka, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve daha birçok teknoloji gündemden düşmüyor, dünyayı değiştirmeye devam ediyor. Büyük bir hızla gerçekleşen gelişmeler sayesinde yeni meslekler, yeni beceriler türüyor hatta makineler insanlarla meslektaş oluyor. Bu dijital dünyada ayakta kalmayı başarmak için iyi derecede dil bilmek, diksiyonun düzgün olması gibi klasik beklentilerin dışında geliştirmeniz gereken birtakım beceriler bulunuyor.

Teknoloji iş dünyasını değiştiriyor, işe alımlarda yeni kriterler bunlar

Dijitalleşen dünyada eski personel yönetiminde beklentiler arasında bulunan ve yenilik ve yaratıcılığın ortaya çıkarılabilmesi için gerekli olan takım çalışmasına yatkınlık, teknolojinin yönettiği dünyada iyi bir çalışan olmak için beklenen özellikler arasında ilki. Bu defa işbirliği yapmanız gereken ise  yapay zeka.

Teknolojiye ilgi

İş dünyasında vazgeçilmez demirbaşlar artık yalnızca masa, sandalye, klasör değil. Dijital dünyada akıllı cihazlar olmazsa olmazlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla sürekli güncellenen teknoloji trendlerini takip etmek gerekiyor. Örneğin, kripto para madenciliği yapamayabilirsiniz; fakat kripto para hakkında fikir sahibi olmalısınız ya da bilmediğiniz bir programı hızlı kullanabilecek düzeye gelmek için istekli olmalısınız.

Veri okuryazarlığı

Veri için dördüncü sanayi devrimi yakıtı diyebiliriz. Verilere dayanarak daha iyi kararlar alma konusunda beceriye sahip olmadığınızda başarılı olmak için epey çaba harcamanız gerekecektir. Yapay zekanın kullanım alanlarındaki artış veri okuryazarlarına olan ihtiyacı da artırmış durumda.

Uyarlanabilir olma

Bugün öğrendiğiniz beceri yarın geçerli olmayabilir ve yarın çok daha farklı şeyler öğrenmeniz gerebilir. Dolayısıyla esnek ve uyarlanabilir olmak önem taşıyor. Bu noktada sonuç odaklı düşünebilmek ve hızlı karar alabilmek gibi özellikler öne çıkıyor.

Dijital yaratıcılık

Olmayan bir şeyi hayal edebilme ve hayata geçirebilme ya da var olan bir şeyi çoğunluğun bilmediği farklı yollarla yapabilme yeni nesil teknoloji üretimlerinin altyapısını oluşturuyor. Dolayısıyla yaratıcılığın dijital ortama uyarlanmış hali diyebileceğimiz dijital yaratıcılık, inovasyonların yaşam tarzını değiştirdiği günümüzde önemli bir beceri oluyor.

Duygusal zeka (EQ)

Araştırmalara göre EQ düzeyi yüksek olan kişiler iş hayatında daha yaratıcı, daha çözüm odaklı ve başarılı oluyor. Duygusal zekanın düşük olması geri bildirimlere kapalı olmak, kurban psikolojisiyle çalışmak, ekip arkadaşlarını suçlayarak huzursuz iş ortamı yaratmak ve yöneticiyi gerçek anlamda dinlememek anlamına gelir.

Kaynak : https://www.milliyet.com.tr/teknoloji/teknoloji-haberleri/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli