user
e
sv

MG’den elektrikli araçlara dair devrimsel adım: 1 yıl sonra…

53 okunma — 07 Eylül 2024 10:19
Son dönemin en popüler elektrikli araç üreticilerinden MG, yeni birr teknoloji için müjdeyi en sonunda verdi. İşte detaylar...

MG’nin ana şirketi SAIC’in üst düzey yöneticisi, firmanın katı hal batarya (SSB) teknolojisini gelecek yıl elektrikli otomobil serisine entegre etmeye başlayacağını duyurdu.

MG, elektrikli araçlarda katı hal batarya için tarihi verdi!

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Chengdu Otomobil Fuarı’nda konuşan SAIC’in icra başkan yardımcısı Yu Jingmin, şirket içinde geliştirilen bu yeni batarya teknolojisinin, SAIC bünyesindeki pek çok elektrikli araç modelinde kullanılacağını açıkladı. Bu modeller arasında premium marka IM ve Çin’de daha uygun fiyatlı Wuling gibi hacimli markalar da yer alıyor.

Katı hal bataryalarının başarılı bir şekilde devreye alınması, firmanın orijinal takviminden tam 12 ay önce gerçekleşmiş olacak. Bu da MG ve diğer SAIC markalarını, elektrikli araç dünyasında rekabetin önüne taşıyacak.

Toyota, benzer teknolojiyi 2028 yılına kadar piyasaya sürmeyi hedeflediğini belirtirken, Volkswagen ABD’li araştırma şirketi QuantumScape ile işbirliği yaptı. Ancak henüz belirlenmiş bir zaman çizelgesi açıklanmadı. Bu da, MG’nin bu katı batarya savaşlarında kendini en az 2-3 adım öne atacağı anlamına geliyor.

MG’nin yeni SSB teknolojisi hakkında henüz detaylı bilgi verilmezken, SAIC’in kardeş şirketi IM Motor, bu teknolojinin ilk örneklerinden biri olan L6 Saloon modelini tanıttı. IM Motor, bu bataryaların, mevcut lityum-demir-fosfat bataryalara göre iki kat daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olduğunu belirtiyor.

Bu sayede 133 kWh kapasiteli bir batarya, iç hacmi etkilemeden ve aracın ağırlığını önemli ölçüde artırmadan yerleştirilebiliyor. Sonuç olarak, bu model Çin’in Hafif Araç Test Döngüsü’ne göre 1.083 km menzil sunabiliyor ve yüksek güçlü hızlı şarj cihazları ile sadece 12 dakikada 400 km menzil eklenebiliyor.

Özetle, elektrikli otomobillerde menzili iki katına çıkarabilecek bir süreçten söz ediyoruz ve çok yakında bizlerle olması bekleniyor. Bakalım gelişmeler neler gösterecek.

Kaynak : https://shiftdelete.net/mg-den-elektrikli-araclara-dair-devrimsel-adim-1-yil-sonra
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli