user
e
sv

Apple Watch Series 10 uyku apnesi sensörü ile tanıtılabilir!

48 okunma — 07 Eylül 2024 13:51
Apple, 9 Eylül'de iPhone 16 serisinin yanı sıra Watch Series 10 da duyurabilir. Ayrıca Watch Series 10 ile uyku apnesi sensörü de gelebilir.

Giyilebilir teknolojilerin başında yer alan akıllı saatler, Apple tarafından geliştirilen sensörler ile daha da gelişmiş hale geliyorlar. Günlük hayatın her alanında kullanılmaya başlanan sensörlerden en dikkat çekenler ise sağlık odaklı olanlar. Geçtiğimiz günlerde Apple Watch’un EKG özelliği sayesinde hastalığını fark eden ve kendisi ile bebeğini kurtaran kadın gibi olaylar da Watch ile gündeme geliyor. Şimdi de söylenenlere göre Apple Watch Series 10, uyku apnesi sensörüne sahip olacak. İşte detaylar…

Uyku apnesi sensörü, EKG sensörüne dahil olacak

Uzun zamandır beklenen an nihayet geldi. Apple’ın düzenleyeceği iPhone 16 etkinliğinden yalnızca 2 gün uzaktayız. Her ne kadar yeni iPhone serisi için düzenlense de, etkinlikte Apple Watch Series 10 gibi ürünlere de yer verilmesi bekleniyor. Şimdiye kadar sızıntılarla çoğu özelliği ortaya çıkan Watch 10’un yeni bir sensör ile de geleceği iddia edildi.

Ortaya çıkan rapora göre halihazırda Watch modellerinde bulunan EKG sensörünün geliştirilmiş versiyonuna dahil edilecek uyku apnesi sensörü, kullanıcılardan gelen verileri tespit edecek. Apple Watch Series 10 ile birlikte uyku sırasında aniden duran nefes almaların tespit edilebileceği söyleniyor.

Dikkat edilmesi gereken sağlık sorunları arasında bulunan uyku apnesi, uyku sırasında nefes almanın kesilmesi ile birlikte oluşuyor. Eğer müdahale edilmezse veya nefes alınamazsa kalp sorunlarına kadar ilerleyebilen durum, Apple Watch Series 10’da eklenmesi beklenen yeni sensör ile tespit edilebilecek.

Uyku sırasında eğer saat tarafından uyku apnesi tespit edilirse, daha fazla test için tıbbi destek alınması belirtilecek ve kullanıcının bu durumu fark etmesi sağlanacak. Bunun yanı sıra tasarım olarak da farklılıklara gidilecek cihaz da daha ince kasa ve daha büyük ekranlar kullanılacağı söyleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/apple-watch-series-10-uyku-apnesi-sensoru-tanitilabilir
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli