user
e
sv

V12 motorlu Aston Martin Vanquish tanıtıldı! İşte özellikleri

218 okunma — 03 Eylül 2024 15:17
Markanın en güçlü modeli Aston Martin Vanquish tanıtıldı! 835 beygir gücü, 1000 Nm tork ve 0-100 km/s hıza sadece 3.2 saniyede ulaşıyor.

Aston Martin, en yeni amiral gemisi Vanquish modelini tanıttı. Araç, markanın 111 yıllık tarihinde ürettiği en güçlü model oldu. Vanquish, çift turbo beslemeli 5.2 litrelik V12 motoruyla 835 beygir gücü ve 1000 Nm tork üretiyor. Bu güç sayesinde araç, sadece 3.2 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyır, en yüksek hızı ise 344 km/s. İşte, Aston Martin’in şimdiye kadar ürettiği en hızlı seri üretim araç…

Aston Martin markasının en hızlı seri üretim aracı Vanquish tanıtıldı

Vanquish’in performansı, sadece motor gücüyle sınırlı değil. Araç, DBS 770 Ultimate modeline kıyasla %75 daha sert olan yapıştırılmış alüminyum şasiye sahip. Ayrıca, aracın aks mesafesi 80 mm artırılmış ve geliştirilmiş Bilstein DTX amortisörleriyle donatılmış. Bu özellikler, Vanquish’in sürüş modları arasında belirgin farklar sunmasını sağlıyor.

Dış tasarımda, Vanquish klasik Aston Martin çizgilerini korurken, aerodinamik özellikler de ön planda tutulmuş. Aracın ön kısmında geniş bir ızgara, Matrix LED farlar ve F1 tarzı hava çıkışları bulunuyor. Arka tarafta ise dikkat çekici bir difüzör, yedi LED “ışık bıçağı” ve dört çıkışlı egzoz sistemi yer alıyor. İsteğe bağlı olarak titanyum egzoz sistemi ile araç 10.5 kg daha hafifletilebiliyor.

İç mekanda ise lüks ve teknoloji bir arada sunuluyor. Vanquish, 10.25 inçlik dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış. İç mekanda Alcantara ve yarı anilin deri döşemeler, 16 yönlü elektrikli koltuklar ve 15 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi gibi premium özellikler bulunuyor.

Yeni Vanquish, 2024’ün dördüncü çeyreğinde teslim edilmeye başlanacak. Türkiye’de ise 2025’in ilk çeyreğinde yollarda olması bekleniyor. Bu yeni süper otomobil, hız tutkunları için benzersiz bir seçenek olacak gibi görünüyor. Peki, siz bu yeni Vanquish hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu hız canavarı, Aston Martin’in mirasına yakışır mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak : https://shiftdelete.net/aston-martin-vanquish-ozellikleri
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli