user
e
sv

Xiaomi, Snapdragon’a veda ediyor! Kendi işlemcisi geliyor

199 okunma — 01 Eylül 2024 17:14
Xiaomi'nin kendi işlemcisini geliştirdiği uzun bir süredir biliniyor. Gelen son bilgiler, beklentileri artırdı.

Akıllı telefon dünyasının önde gelen isimleri Apple, Samsung ve Huawei, mobil cihazları için kendi işlemcilerini geliştirerek hem performansı hem de enerji verimliliğini önemli ölçüde artırmış durumda. Şimdi bu firmalar arasına Xiaomi de katılmaya hazırlanıyor. Çinli teknoloji devinin uzun süredir kendi yongası üzerinde çalıştığı biliniyor. Son gelen bilgiler ise Xiaomi’nin bu alandaki ilerlemesinin beklentileri daha da artıracağını gösteriyor. İşte ayrıntılar…

Xiaomi’nin yeni mobil işlemcisi, Snapdragon 8 Gen 1 ile rekabet edecek

Teknoloji editörü Yogesh Brar tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi, kendi işlemcisi için çalışmalara yoğunluk verdi. Aktarılan bilgilere göre yeni yonga, TSMC’nin N4P sürecine dayanacak ve Unisoc tarafından sağlanan bir 5G modemine sahip olacak.

Xiaomi'nin yeni mobil işlemcisi, Snapdragon 8 Gen 1 ile rekabet edecek

Xiaomi’nin yeni işlemcisinin performans açısından Snapdragon 8 Gen 1 ile rekabet edeceği bildiriliyor. Bilmeyenler için Snapdragon 8 Gen 1, 2021’de çıkan bir amiral gemisi işlemcisi. Samsung Galaxy S22 Ultra ve Xiaomi 12 Pro gibi popüler cihazlara güç veriyor.

Gelen bilgilere göre Xiaomi, ilk mobil işlemcisini 2025’in ilk yarısına tanıtabilir. Bu noktada Çinli firmanın önümüzdeki yıl birçok ürün çıkaracağını belirtelim. Yeni yonga da bunlar arasında yer alabilir. Tabii tüm bu bilgilerin birer iddiadan ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/xiaomi-telefon-kendi-islemcisi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli