user
e
sv

Modem devri bitti! Starlink mobil cihazlara geliyor

63 okunma — 01 Eylül 2024 17:24
Elon Musk, Starlink hizmetinin çok yakında mobil cihazlara kesintisiz internet erişimi sağlayacağını duyurdu.

Elon Musk, X’te yaptığı bir duyuruyla Starlink’in mobil telefonlar için doğrudan internet hizmetine başlayacağını açıkladı. İlk etapta bu hizmet, Amerika Birleşik Devletleri’nde yalnızca T-Mobile üzerinden sunulacak. Ancak Musk, uzun vadede hedeflerinin bu hizmeti tüm mobil operatörlere açmak olduğunu belirtti. İşte detaylar…

Starlink, SpaceX’in Dünya yörüngesinde dolaşan uyduları sayesinde çok hızlı internet erişimi sağlıyor. Özellikle internet bağlantısının zayıf olduğu kırsal ve uzak bölgelerde devrim niteliğinde bir hizmet sunan Starlink, şimdi bu hizmeti doğrudan mobil cihazlara taşıyor. Bu sayede, kullanıcılar mobil cihazlarıyla neredeyse her yerden internete kesintisiz olarak erişebilecekler.

Starlink ile T-Mobile arasındaki iş birliği, ilk etapta sadece ABD’deki T-Mobile kullanıcıları için geçerli olacak. Ancak Musk’ın belirttiği gibi, her ülkede bir operatörle başlayıp zamanla tüm operatörlere açılacak bir planlama söz konusu. Yani, bu hizmetin yakında diğer operatörler üzerinden de sunulması bekleniyor.

Ben Longmier’in paylaştığı bilgilere göre, SpaceX’in “Direct to Cell” programı kapsamında 26 yeni uydu daha yörüngeye yerleştirildi. Bu uydular öncelikle T-Mobile’ın ABD genelindeki hizmet alanını kapsayacak. Artık bu bölgelerdeki kullanıcılar, ölü bölgeler olmadan kesintisiz bir internet deneyimi yaşayabilecekler.

Starlink ve T-Mobile iş birliği sayesinde, özellikle internet erişimi konusunda yaşanan zorlukların çözülmesi planlanıyor. Nihayetinde de internet konusunda birçok kullanıcı için büyük bir özgürlük sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/direct-to-cell-internet-starlink-mobil-cihazlar
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli