user
e
sv

Matematiğin kralı olacak: ChatGPT-5 için tarih ortaya çıktı!

61 okunma — 29 Ağustos 2024 10:26
ChatGPT-5 ne kadar iyi olacak? Ortaya çıkan sızıntılar, OpenAI'ın matematik ve programlamaya ağırlık vereceğini gösterdi.

OpenAI son iddialara göre ChatGPT modelinin yenilenmiş bir versiyonu üzerinde çalışıyor. ChatGPT-5 olarak adlandırılan yeni modelin bu sonbaharda piyasaya sürüleceği belirtildi. Güncellemenin, matematik ve programlama alanına odaklanacağı söyleniyor.

ChatGPT-5 sonbaharda tanıtılabilir

Bu yılın başlarında piyasaya sürülen ChatGPT-4; gelişmiş algılama ve problem çözme yetenekleriyle büyük ses getirdi. Model için duyurulan GPT-4o versiyonu ise hem çok daha hızlı hem de daha akıllı cevaplar verebiliyordu. Ancak temel matematik sorularına yanlış cevaplar vermesi merak uyandırdı.

Görünüşe göre OpenAI, ChatGPT-5 ile bu zayıflığı ele alacak. Kaynaklar, yeni versiyonun gelişmiş matematiksel ve hesaplama yeteneklerine sahip olacağını dile getirdi. Bu, kullanıcıların karmaşık matematik problemleri ve programlama soruları sorabileceğini gösteriyor.

OpenAI CEO’su Sam Altman, Ağustos ayında ‘Strawberry’ adlı yeni bir proje hakkında imalı açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar henüz belirsiz olsa da, birçok kişi bunun ChatGPT-5’e atıfta bulunduğuna inanıyor. Herhangi bir gecikme yaşanmazsa, sonbaharda çok daha gelişmiş yapay zekayı görebiliriz.

GPT-4o’nun en büyük yeniliklerinden biri canlı konuşma özelliği olmuştu. Bu model, sesten sese çalışabilme yeteneğine sahipti. Konuşmayı önce metne dönüştürmek yerine doğrudan sesi dinleyebiliyor. Yeni ChatGPT’nin özelliklerinden biri de yerel görüş yetenekleri. Bu, telefonunuzdaki kamera aracılığıyla “görebilme” yeteneği anlamına geliyor.

chatgpt-4o-herkes-icin-ucretsizz

GPT-5 için henüz net bir çıkış tarihi verilmedi, ancak önümüzdeki aylarda yayınlanacağı düşünülüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://shiftdelete.net/chatgpt-5-cikis-tarihi-iddia
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli