user
e
sv

BMW’den Mini Cooper için yeni uyarı! Batarya patlayabilir

53 okunma — 28 Ağustos 2024 14:49
BMW, 12 binin üzerinde Mini Cooper SE modelini geri çağırdı. Batarya ve elektrik sisteminde sorun olduğu belirtildi.

BMW, Mini modelleri için yeni bir geri çağırma uyarısı yayınladı. 10 binden fazla elektrikli Mini Cooper modelinin yangın riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Alman otomotiv devi, batarya ve elektrik sisteminde hatalar olduğunu tespit etti.

12 bin Mini Cooper SE geri çağrıldı

MINI markasının sahibi olan BMW Group, 2020-2024 model yıllarında üretilmiş 12 bin 535 elektrikli Mini Cooper SE modelini yangın riski nedeniyle geri çağırdı. ABD’li NHTSA kurumuna sunulan belgelere göre, batarya ve elektrik sistemindeki hatalar kısa devreye neden olabilir. Bu da aşırı ısınmaya ve yangın riskini yol açabilir.

mini-john-cooper-works-e-prototype-geliyor

BMW bu sorunla ilgili ilk olarak geçtiğimiz yıl harekete geçti. Ekim ayında ABD’deki bir MINI Cooper SE’nin park halindeyken alev aldığı bir kaza yaşandı. Ardından Ocak ayında ise Almanya’da başka bir aracın alev alması soruşturmaya yol açtı.

BMW mühendisleri, yüksek voltajlı bataryadaki izolasyon hatalarının yangın riskinden sorumlu olduğunu tespit etti. Ancak temel nedenin geri çağrılan tüm modellerde tek bir bileşen veya sorundan kaynaklanmadığı dile getirildi.

Geri çağırma, 2019 ile 2024 tarihleri arasında üretilen yaklaşık 12 bin 535 MINI Cooper SE hatchback versiyonlarını etkiliyor. Bazı araçlara yangın riski ve güvenlik sistemleri için yazılım güncellemesi gönderileceği belirtildi.

2024-mini-cooper-ev-tanitildi-1

Uyarı kapsamında herhangi bir kaza veya yaralanma bildirilmedi. Güncelleme, arızaları tespit etmek için araçta testler yürütecek. Buna göre herhangi bir arıza bulunursa bataryayı otomatik olarak yüzde 30’un altına indirecek.

Kaynak : https://shiftdelete.net/mini-cooper-se-geri-cagirma
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli