user
e
sv

Android kullanıcıları artık karşı tarafın rehberinde ne şekilde kaydedildiklerini görebilecekler

71 okunma — 18 Ağustos 2024 11:38
Android kullanıcılarının bekledikleri yenilik sonunda geliyor. Artık kullanıcılar karşı tarafın rehberinde nasıl kayıtlı olduğunu öğrenebilecekler.

Bir sonraki Android sürümüne ilişkin ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Google önemli bir özelliğe imza atmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere şu sıralar hem iOS, hem de Android tarafında bazı üçüncü parti uygulamalar başkalarının sizi rehberlerine nasıl kayıt ettiğini gösterebiliyor. İşte bu uygulamanın benzeri artık Android’te birinci parti bir özellik olarak sunulacak. Peki sistem nasıl işleyecek.

Google Android’in yeni sürümünde kullanıcılardan bazı özel izinler talep edecek. Bu özel izinler arasında rehbere erişim ve rehberdeki bilgileri 3. şahıslarla paylaşma gibi maddeler de olacak. Eğer Google’ın bu talebine olumlu yanıt verirseniz, yani Google’ın rehberinizi okuyup bu bilgileri başkaları ile paylaşmasına onay verirseniz siz de başkalarının sizi nasıl kaydettiğini öğrenebileceksiniz.

Android kullanıcıları artık karşı tarafın rehberinde ne şekilde kaydedildiklerini görebilecekler

Burada kısa bir win – win durumu olduğunu söyleyebiliriz. Yani hem siz, başkalarının sizi rehbere nasıl kaydettiğini öğreneceksiniz, hem de Google Big Data arşivini daha da genişletecek.

Elbette rehberinde nasıl kayıtlı olduğunuzu merak ettiğiniz kişinin de Android’in aynı sürümünde sunulan şartları kabul etmiş olması gerekiyor. Muhtemelen pek çok kişi merakına yenik düşüp Google’un sunduğu şartları kabul edecektir. Bakalım Apple’dan da iOS için benzer bir hamle gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/android-kullanicilari-artik-karsi-tarafin-rehberinde-ne-sekilde-kaydedildiklerini-gorebilecekler-66c1a410c895284a2f0252d4
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli