user
e
sv

Google Gemini için yeni güncelleme! Gemini 1.5 Flash artık ücretsiz

74 okunma — 25 Temmuz 2024 21:13
Google, geçen mayıs ayında tanıtılan Gemini 1.5 Flash'ın ücretsiz kullanıcılar için artık mevcut olduğunu duyurdu.

Google, OpenAI’ın ChatGPT’sine karşı olarak 2023’ün Aralık ayınca Google Gemini’yi halka açık olarak kullanıma sundu. Bundan birkaç ay önce yapılan Google I/O etkinliğinde şirket, 14-16 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılan etkinlikte şirket yeni Android 15 işletim sistemini ve Gemini 1.5 Flash ile 1.5 Pro’yu duyurdu. Google, geçtiğimiz günlerde Gemini 1.5 Flash’ın artık ücretsiz olduğunu duyurdu.

Google, I/O 2024’te Gemini 1.5 Flash’ı tanıtırken düşük gecikme ve maliyete önem veren en hızlı ve en çok yönlü çok modlu yapay zeka modeli cümlelerini kullandı. Google, Gemini 1.5 Flash’ı ilk duyurduğunda yeni versiyonun 1.0 Pro’dan kat kat güçlü olduğunu belirtirken ilk versiyon aynı anda 8k token işleyebilirken, Gemini 1.5 Flash ise aynı anda 32k token işleyebiliyor. Bu yüzden yeni versiyon daha hızlı ve daha az maliyetli olarak ön plana çıkıyor.

Google, geçen mayıs ayında tanıtılan Gemini 1.5 Flash'ın ücretsiz kullanıcılar için artık mevcut olduğunu duyurdu.

Google’ın şu anda ücretsiz Gemini sürümünü 1.5 Flash’e yükseltmesi ise Gemini Advenced kullanmanmayan kullanıcıların’da artık Gemini 1.5 Flash’a erişmesine olanak sağlarken ücretsiz versiyonu kullanan kullanıcılarda Gemini 1.5 Flash’ın birçok özelliğine erişim sağlayabilecek. Şirket, ücretli planı olan Gemini Advenced’da ise Gemini 1.5 Pro’yu kullanıyor. Gemini 1.5 temel özellikleri içerisinde taşırken daha kararlı olan pro versiyonu ise daha gelişmiş, özelleştirilebilir ve araştırmalarda daha doğru bilgiyi sağlıyor.

Ayrıca Google, geçen günlerde Mesajlar uygulamasına Gemini’yi entegre edeceğini duyurdu. Yapay zeka entegreli mesajlar uygulaması Avrupa Birliği içerisinde yavaş yavaş yaygınlaşırken şu anda Fransızca, Lehçe ve İspanyolca gibi dilleri destekliyor. Gemini uygulaması ise yakında  Çekya, Macaristan, İsrail, Kenya, Romanya, Sırbistan, Surinam, Tanzanya, Ukrayna, Ermenistan, Bosna-Hersek ve Eritre içinde kullanıma sunulacak.

Kaynak : https://shiftdelete.net/google-gemini-1-5-flash-ucretsiz
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli