user
e
sv

Avrupa Birliği kararını verdi: 2035’te benzinli otomobiller satılmayacak mı?

89 okunma — 22 Temmuz 2024 21:48
Avrupa Birliği oldukça tartışma yaratan içten yanmalı motorlu araçların satışı hakkında kararını verdi! İşte detaylar...

Avrupa Birliği komisyonu otomotiv sektörü adına çok önemli bir karar verdi. Zira Avrupa Birliği sıfır emisyon projesi kapsamında 2035 yılından itibaren sadece elekrikli otomobillerin satışına izin verileceğini bildirmişti. Ancak bu kararla ilgili bir revize söz konusuydu. Peki AB bu konuda ne karar verdi? İşte detaylar…

Otomotiv sektörü için son 5 veya 6 yıl oldukça zorlu geçiyor diyebiliriz. Zira uzun yıllardır içten yanmalı otomobiller üretmiş markalar bir anda elektriklenme trendine kapıldı ve bu alanda kendine yer bulmaya çalıştı. Bunun yanında bir de Avrupa Birliği baskıları var. Zira AB tam elektrikli olma ve sıfır emisyon konularına ciddi derecede kafa yormakta.

Avrupa Birliği araç satış kararı

Konuyla ilgili olarak Avrupa Birliği 2035 yılından itibaren içten yanmalı araçların satışını yasaklayıp tamamen elektriklilere geçme planını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. 2024 yılının 7. ayında olduğumuzu göz önüne alırsak firmalar için sadece 10 yıldan biraz daha fazla bir sürenin olduğunu belirtebiliriz. Bu süre Ar-Ge çalışmaları vb. konular için oldukça kısıtlı.

En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller hangileri? İşte sizin için hazırladığımız listemiz ve detayları…

Avrupa Birliğine yapılan çeşitli itirazlar neticesinde bu süreninin uzatılmasını, tarihin 2035’ten daha sonrasına atılacağı bekleniyordu. Ancak AB böyle bir karara varmadı. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, firma ve kullanıcıların soru işaretlerini gidermek için yeni bir açıklama yaptı.

Bu açıklamada içten yanmalı motora sahip otomobillerin satışının 2035 yılında durdurulması kararından geri adım atılmayacağını, sürecin bu şekilde işleyeceğini bildirdi. Yani 2035 yılı itibariyle AB ülkelerinde yalnızca elektrikli otomobillerin satıldığını göreceğiz.

Türkiye’nin bu konuda ne yapacağı ise bilinmiyor? Henüz böyle bir kararla ilgili açıklama yapılmadı.

Kaynak : https://shiftdelete.net/avrupa-birligi-icten-yanmali-satis-karari
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli