user
e
sv

Akıllı telefon sektöründe artık yeni bir aktör daha var

164 okunma — 31 Temmuz 2023 19:02
Her ne kadar akıllı telefon denildiğinde akla Samsung, Apple, Xiaomi, Vivo gibi markalar gelse de her geçen gün bu markaların tahtı biraz daha sallanıyor.

Transsion, merkezi Shenzhen’de bulunan bir Çinli telekomünikasyon şirketi ve markaları TECNO, itel ve Infinix, sıralı beş çeyrek boyunca düşüş gösterdikten sonra bu yılın ikinci çeyreğinde güçlü bir dönüş yaptı. Küresel akıllı telefon piyasasındaki zorluklara rağmen, Transsion’un Afrika’da stratejik odaklanması ve Güney ve Güneydoğu Asya’ya genişlemesi başarılı oldu.

Şirketin Çarşamba günü yaptığı ön duyuruya göre, Transsion’un ikinci çeyrek geliri, bir önceki yıla kıyasla yüzde 30.7’lik etkileyici bir artışla 15.8 milyar yuan (US$2.2 milyar) olarak gerçekleşti. Karlar önceki çeyreğe göre iki katına çıkarak 1.6 milyar yuan oldu, bu da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 83’lük bir artış demek.

Artış trendi sadece ikinci çeyrek ile sınırlı olmadı. Yılın ilk yarısında Transsion, toplam gelirde yüzde 8’lik sağlıklı bir artış bildirdi ve bu da 25 milyar yuanlık bir değer oluşturdu. Karlar ise yüzde 27’lik ciddi bir artışla 2.1 milyar yuan oldu.

Transsion, bu etkileyici gelir artışını iki ana faktöre bağlıyor: pazar genişlemesi ve sürekli ürün yenileme. Şirket, ürün tekliflerini sürekli olarak geliştirmek için araştırma ve geliştirmeye yatırım yaptı. Bunun yanında, Afrika’daki akıllı telefonların artan kabul görmesi de şirkete fayda sağladı. Bölgedeki insanlar cep telefonlarından akıllı telefonlara geçtikçe, Transsion’un karlılığı önemli ölçüde arttı.

Akıllı telefon sektöründe artık yeni bir aktör daha var

Afrika pazarı, Transsion için hala çok önemli. Kıta nüfusu genç ve hızla kentleşiyor. Kişisel bilgisayar aşamasını atlayıp doğrudan mobil interneti benimseme trendi, Transsion gibi Batılı olmayan şirketler için büyük bir fırsat. Afrika şu anda Transsion’un pazar payının yüzde 40’ını oluşturuyor.

Sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için Transsion, 2019’dan bu yana ürün portföyünü telefonların ötesine çeşitlendirdi. Şirket şimdi elektronik aletler ve ev aletleri sunuyor ve hatta Carlcare adında bir tamir işletmesi işletiyor. Ancak, telefonlar hala toplam gelirin yüzde 90’ını oluşturuyor.

Afrika, Transsion için umut verici bir pazar olsa da, şirket akıllı telefonların zaten yaygın olduğu bölgelere genişlemekte temkinli. Transsion’un telefonlarının yüzde 80’den fazlası zaten akıllı telefon olduğu için, şirket karlılığını sürdürmek için yeni yollar aramak zorunda. Bir strateji, hem akıllı telefon hem de IoT (Nesnelerin İnterneti) ev aletleri kategorisinde orta ve üst segment ürünler üretmektir.

Genel küresel akıllı telefon piyasasındaki zorluklara rağmen, Transsion’un güçlü Afrika performansı ve Güney ve Güneydoğu Asya’ya genişlemesi büyüme beklentilerini canlandırdı. Şirketin yenilikçi ürünler ve stratejik pazar konumlandırma odaklılığı, karların öngörülebilir gelecekte büyümeye devam etmesini sağlayacak. Dünya sürekli teknolojik ilerlemeleri izlerken, Transsion endüstrinin ön saflarında kalmaya ve dünya çapında tüketicilerin değişen taleplerini karşılamaya kararlı.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/akilli-telefon-sektorunde-artik-yeni-bir-aktor-daha-var-64c6dd93b9694835ed18cfd0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli