user
e
sv

Google Çeviri ile artık konuşmayı yazıya dökmek mümkün!

2378 okunma — 26 Nisan 2020 15:27
Çeviri teknolojisini daha da güçlü hale getirmek isteyen Google, konuşmayı yazıya dökmeyi mümkün kılan bir güncelleme yayımladı.

Google’ın çeviri teknolojisi üzerindeki çalışmalarını bilmeyeniniz yoktur. Çok daha başarılı bir çeviri ile kullanımı kolaylaştırmayı hedefleyen şirket, Android ve iOs platformlarında yer alan Google Çeviri uygulaması için çok önemli bir güncelleme yayımladı. Bu güncelleme ile beraber çeviri teknolojisine çağ atlatmayı planlayan şirketin hedefi çok kısa bir zaman dilimi içerisinde uygulamanın kullanılabilirliğini arttırmak. Bu minvalde çalışmalarını yürüten Google, konuşmayı yazıya dökmemizi sağlayacak yeni güncellemesini kullanıcıların hizmetine sundu. Böylelikle artık sessiz ortamlardaki konuşmaların çeviri uygulaması tarafından yazılı olarak çevrildiğini göreceğiz. Ancak bunun şimdilik belirli diller için geldiğini ve bu diller içerisinde maalesef Türkçe’nin olmadığını da belirtmekte fayda var. Peki ama bu yeni çeviri teknolojisi şu anda hangi diller için aktif?

Metne dönüştürme özelliğini kullanabileceğimiz diller arasında maalesef Türkçe yok. Şu an için metne dönüştürme özelliği yalnızca İngilizce, Fransızca, Almanca, Hintçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Tay dilleri için gelmiş durumda. Türkçe’nin bu diller arasına ne zaman katılacağı ile ilgili henüz bir bilgimiz olmasa da, ilerleyen zamanlarda elbette Türkçe için de bu desteğin gelebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Metne dönüştürme özelliğini kullanabilmek için ilk olarak güncellemeyi sağladığınızdan emin olmalısınız. Google Çeviri uygulamasının güncel olduğundan emin olduktan sonra ise giriş ekranında yer alan “Metne Dönüştür” simgesine dokunmanız yeterli olacaktır. Üst kısımda yer alan dillerden kaynak ve hedef dilleri seçebilir ve mikrofon simgesine dokunarak metne dönüştürme özelliğini deneyebilirsiniz. Hali hazırda konuşma çevirisi, en iyi sessiz ortamlarda çalışacak ve verimli olacaktır.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli