user
e
sv

1 milyar euro yatırımla yeni yerli otomobil geliyor!

24 okunma — 18 Eylül 2024 18:50
HABAŞ yeni otobüs ve kamyonlarıyla Almanya'da şov yaptı. HABAŞ Genel Müdürü ayrıca yerli otomobil için açıklamalarda bulundu.

Türk otomotiv sektörünün yeni oyuncusu HABAŞ, iddialı hedeflerle yola çıktı. HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, IAA Transportation Fuarı’nda yaptığı açıklamada, ticari ve binek araç üretimi için yaklaşık 1 milyar euroluk bir yatırım planladıklarını duyurdu.

HABAŞ yeni otobüs ve kamyonlarıyla Almanya’da

Binek araçlarda hibrit, plug-in hibrit ve benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneği sunulacak. Binek araçların tasarımları HABAŞ bünyesinde gerçekleştirilirken, motor konusunda Volvo ile iş birliği yapılıyor. Buna göre yeni modeller IAA Transportation Fuarı’nda görücüye çıktı.

HABAŞ’ın tamamen elektrikli kamyonu Steel Power-e, sıfır karbon emisyonu hedefi ile geliştirildi. 410 kW gücünde ve 3100 Nm tork üreten elektrikli VOITH motoruyla donatılan araç; inşaat, nakliye, dağıtım ve liman hizmetleri gibi zorlu operasyonlar için kullanılabilecek.

Comfort City H2 ise hidrojen teknolojisiyle çalışan bir şehir içi otobüs olarak öne çıkıyot. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen hidrojeni kullanan araç, sadece su buharı emisyonu üreterek hava kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca 1000 kilometrenin üzerinde menzile sahip ve 10 dakikadan kısa sürede doldurulabiliyor.

Öte yandan şehir içi ulaşım için geliştirilen Alfa City-e; 250 kW gücünde ve 2805 Nm tork üreten elektrikli VOITH motor ve 282 kWh kapasiteli LFP lityum iyon bataryalarla donatıldı. Sıfır emisyonlu ve çevre dostu ALFACITY-e, şehir içi ulaşımda kullanılacak.

Öte yandan HABAŞ’ın satın aldığı Honda’nın Gebze Şekerpınar’daki fabrikası, binek araç üretim üssü haline getirilecek. Fabrikanın üretim kapasitesi 75-100 bin adete çıkarılacak ve burada sedan ve crossover olmak üzere iki farklı model üretilecek. 2025 sonuna doğru bu modellerin tanıtılması bekleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/habas-yerli-kamyon-otobus-otomobil
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli